կարտոֆիլ

թարգմանություն՝ на русском - картофель, in English - potatoes

Անհնար է պատկերացնել խոհանոցն առանց կարտոֆիլի: Այն թերևս ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենն է: Երբեմն այն նաև «երկրորդ հաց» են անվանում:  Սովորաբար, կարտոֆիլի տեսակներն առանձնանում են իրենց գույնով, չափով ու համով: Վերջինս պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր հանքային նյութեր, A, C խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օսլա և սպիտակուց: Կարտոֆիլն ամենատարբեր կերպ են օգտագործում. խաշում, տապակում, խորովում, շոգեխաշում են, ավելացնում են տաք ուտեստների, աղցանների մեջ ու լցոնում:

Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլային մի շարք բաղադրատոմսեր, որոնք դուր կգան անգամ ամենաքմահաճ գուրմանին:

Դդումով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ
Շվեյցարական ուտեստ “Կարտոֆիլ Rösti”
Աղցան «Վինեգրետ»
Կարտոֆիլ “Հովհար”
Կարտոֆիլով և բեկոնով աղցան
Հավի մսով և բրնձով ապուր
Սնկով կրեմ-ապուր
Աղցան ”Նռան ապարանջան”
Աղցան ”Գազար”
Աղցան ”Մայրաքաղաքային”
Մսով խորտիկ-տորթ
Կարտոֆիլային աղցան
...10...1112...