կարտոֆիլ
թարգմանություն՝ на русском - картофель, in English - potatoes
Անհնար է պատկերացնել խոհանոցն առանց կարտոֆիլի: Այն թերևս ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենն է: Երբեմն այն նաև «երկրորդ հաց» են անվանում: Սովորաբար, կարտոֆիլի տեսակներն առանձնանում են իրենց գույնով, չափով ու համով: Վերջինս պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր հանքային նյութեր, A, C խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օսլա և սպիտակուց: Կարտոֆիլն ամենատարբեր կերպ են օգտագործում. խաշում, տապակում, խորովում, շոգեխաշում են, ավելացնում են տաք ուտեստների, աղցանների մեջ ու լցոնում:
Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլային մի շարք բաղադրատոմսեր, որոնք դուր կգան անգամ ամենաքմահաճ գուրմանին:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/serucqayin-kartofil-5-420x400.jpg)
Սերուցքային կարտոֆիլ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/vracakan-ojaxuri-10-420x400.jpg)
Վրացական “Օջախուրի”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/lconvac-kartofil-7-420x400.jpg)
Լցոնած կարտոֆիլ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/havy-banjareghennerov-7-420x400.jpg)
Հավ բանջարեղենով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/kartofilov-aladi-1-420x400.jpg)
Կարտոֆիլով ալադի