կարտոֆիլ
թարգմանություն՝ на русском - картофель, in English - potatoes
Անհնար է պատկերացնել խոհանոցն առանց կարտոֆիլի: Այն թերևս ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենն է: Երբեմն այն նաև «երկրորդ հաց» են անվանում: Սովորաբար, կարտոֆիլի տեսակներն առանձնանում են իրենց գույնով, չափով ու համով: Վերջինս պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր հանքային նյութեր, A, C խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օսլա և սպիտակուց: Կարտոֆիլն ամենատարբեր կերպ են օգտագործում. խաշում, տապակում, խորովում, շոգեխաշում են, ավելացնում են տաք ուտեստների, աղցանների մեջ ու լցոնում:
Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլային մի շարք բաղադրատոմսեր, որոնք դուր կգան անգամ ամենաքմահաճ գուրմանին:
Սնկով ու վարունգով աղցան
Կարտոֆիլային ռուլետ մսային միջուկով
Հավով ու կարտոֆիլով կարկանդակներ
Շամպինիոնով լցոնած կարտոֆիլ
Մսով ու գազարով կարկանդակ
Կարտոֆիլով ֆրանսիական աղցան
Խոզապուխտով ու սնկով շերտավոր աղցան
Մսով կարկանդակ
Ձկով ու կարտոֆիլով կարկանդակ
«Պլացինդա»՝ Կարտոֆիլով կարկանդակ
Հավով ու սնկով սոուս-ապուր
Օսեթական կարկանդակ