կարտոֆիլ
թարգմանություն՝ на русском - картофель, in English - potatoes
Անհնար է պատկերացնել խոհանոցն առանց կարտոֆիլի: Այն թերևս ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենն է: Երբեմն այն նաև «երկրորդ հաց» են անվանում: Սովորաբար, կարտոֆիլի տեսակներն առանձնանում են իրենց գույնով, չափով ու համով: Վերջինս պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր հանքային նյութեր, A, C խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օսլա և սպիտակուց: Կարտոֆիլն ամենատարբեր կերպ են օգտագործում. խաշում, տապակում, խորովում, շոգեխաշում են, ավելացնում են տաք ուտեստների, աղցանների մեջ ու լցոնում:
Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլային մի շարք բաղադրատոմսեր, որոնք դուր կգան անգամ ամենաքմահաճ գուրմանին:
Կարտոֆիլով կարկանդակներ ջեռոցում
Կարտոֆիլով ու պանրով վաֆլիներ
Տոնական խորտիկ «Դեզ»
Կարտոֆիլ «Դքսուհի»
Անգլիական պիրոգ
Ծովախեցգետնով շերտավոր աղցան
Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով
Տապակած դդմիկ կճուճիկների մեջ
Աղցան Միմոզա
Եգիպտացորենով ու բրնձով ապուր
«Մինեստրոնե»՝ իտալական ապուր
Դոֆինե կարտոֆիլ ջեռոցում