կարտոֆիլ
թարգմանություն՝ на русском - картофель, in English - potatoes
Անհնար է պատկերացնել խոհանոցն առանց կարտոֆիլի: Այն թերևս ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենն է: Երբեմն այն նաև «երկրորդ հաց» են անվանում: Սովորաբար, կարտոֆիլի տեսակներն առանձնանում են իրենց գույնով, չափով ու համով: Վերջինս պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր հանքային նյութեր, A, C խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օսլա և սպիտակուց: Կարտոֆիլն ամենատարբեր կերպ են օգտագործում. խաշում, տապակում, խորովում, շոգեխաշում են, ավելացնում են տաք ուտեստների, աղցանների մեջ ու լցոնում:
Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլային մի շարք բաղադրատոմսեր, որոնք դուր կգան անգամ ամենաքմահաճ գուրմանին:
Կարտոֆիլով կարկանդակ մսային միջուկով
Տապակած կարտոֆիլ
Կարտոֆիլը ջեռոցում
Կարտոֆիլ ”Շրթհարմոն”
Տապակած կարտոֆիլ համեմունքներով
Կոտլետ կարտոֆիլով և մսային միջուկով
Կարտոֆիլով բլիթ «Perunarieska»
Բլիթներ պանրով և կարտոֆիլով
Բլիթներ կանաչիով և կարտոֆիլով
Տապակած կարտոֆիլ ջեռոցում
Շերտավոր խմորով կարկանդակներ մսային միջուկով
Ուտեստ ”Սնկով զամբյուղներ”