կարտոֆիլ

թարգմանություն՝ на русском - картофель, in English - potatoes

Անհնար է պատկերացնել խոհանոցն առանց կարտոֆիլի: Այն թերևս ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենն է: Երբեմն այն նաև «երկրորդ հաց» են անվանում:  Սովորաբար, կարտոֆիլի տեսակներն առանձնանում են իրենց գույնով, չափով ու համով: Վերջինս պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր հանքային նյութեր, A, C խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օսլա և սպիտակուց: Կարտոֆիլն ամենատարբեր կերպ են օգտագործում. խաշում, տապակում, խորովում, շոգեխաշում են, ավելացնում են տաք ուտեստների, աղցանների մեջ ու լցոնում:

Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլային մի շարք բաղադրատոմսեր, որոնք դուր կգան անգամ ամենաքմահաճ գուրմանին:

Կարտոֆիլով աղցան իսպանական ձևով
Պանրով աղցան տարտալետկաների մեջ
Տավարի միս ` համեմունքներով
Աղցան սնկով և բազուկով
Կարտոֆիլային ուտեստ սուլուգունի պանրով
Կարտոֆիլով և պանրով բլիթներ «Չուդու»
Ռուլետ ոչխարի մսով
Չիպս միկրոալիքային վառարանում
Սպանախով կրեմ-ապուր
Կարտոֆիլով և մսով ջեռեփուկ
Կարտոֆիլ լցոնված կաթնաշոռային միջուկով
Կարտոֆիլով կարկանդակներ
...78...10...