կարտոֆիլ
թարգմանություն՝ на русском - картофель, in English - potatoes
Անհնար է պատկերացնել խոհանոցն առանց կարտոֆիլի: Այն թերևս ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենն է: Երբեմն այն նաև «երկրորդ հաց» են անվանում: Սովորաբար, կարտոֆիլի տեսակներն առանձնանում են իրենց գույնով, չափով ու համով: Վերջինս պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր հանքային նյութեր, A, C խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օսլա և սպիտակուց: Կարտոֆիլն ամենատարբեր կերպ են օգտագործում. խաշում, տապակում, խորովում, շոգեխաշում են, ավելացնում են տաք ուտեստների, աղցանների մեջ ու լցոնում:
Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլային մի շարք բաղադրատոմսեր, որոնք դուր կգան անգամ ամենաքմահաճ գուրմանին:
Բանջարեղենային պիրոգ
Ապուր հավի մսի գնդիկներով
Ապուր մսային գնդիկներով
Լցոնված կարտոֆիլ
Անգլիական հովվական պիրոգ
Կարտոֆիլային բլիթներ
Կարտոֆիլ ֆրի ջեռոցում
Հունական ուտեստ ”Մուսակա”
Կարտոֆիլով և դդմիկով ուտեստ
Կանաչ ոլոռով կրեմ-ապուր
Սնկով ապուր հալած պանրով
Դդմիկով, մսով և պանրով կրեմ-ապուր