կեֆիր
թարգմանություն՝ на русском - кефир, in English - yogurt milk
Կեֆիրն ամբողջ աշխարհում լայն տարածում ունի, սակայն Հայաստանում վերջինիս փոխարինիչը՝ մածունը, առավել սիրված է: Կաթնամթերքների սիրահարներին խորհուրդ է տրվում նախաճաշին կեֆիր խմել: Վերջինս շատ օգտակար է օրգանիզմի ու առողջության համար: Այն լինում է 1.0 %, 2,5 % և 3.0 % յուղայնությամբ և հաճախ օգտագործվում է ամենատարբեր դիետաների ժամանակ: Կեֆիրը հիանալի համադրվում է մրգերի ու հատապտուղների հետ ու դառնում շատ համեղ ըմպելիք ինչպես երեխաների, այնպես էլ մեծահասակների համար:
Այն կարող եք ավելացնել նաև շոգեխաշվող մսի, ձկան ու կարտոֆիլի մեջ, դարձնելով վերջիններիս անչափ համեղ ու փափուկ:
Ստորև Ձեզ ենք ներկայացնում կեֆիրով պատրաստվող կերակուրների ու ըմպելիքների բաղադրատոմսերը:

Մսով օլադիներ

Սպիտակաձավարով թխվածք

Տորթ «Սևամորթ»

Հոթ-դոգ

Հավի խորոված ջեռոցում

Հավով ու դդմիկով խորոված ջեռոցում

Կեֆիրով կրեմ տորթերի համար

Տորթ «Արքայազն»

Շոկոլադե տորթ

Տորթ «Պելե»

Մաֆիններ տանձով ու կեֆիրով

Խնձորով ու կեֆիրով օլադիներ