կեֆիր

թարգմանություն՝ на русском - кефир, in English - yogurt milk

Կեֆիրն ամբողջ աշխարհում լայն տարածում ունի, սակայն Հայաստանում վերջինիս փոխարինիչը՝ մածունը, առավել սիրված է: Կաթնամթերքների սիրահարներին խորհուրդ է տրվում նախաճաշին կեֆիր խմել: Վերջինս շատ օգտակար է օրգանիզմի ու առողջության համար: Այն լինում է 1.0 %, 2,5 % և 3.0 % յուղայնությամբ և հաճախ օգտագործվում է ամենատարբեր դիետաների ժամանակ: Կեֆիրը հիանալի համադրվում է մրգերի ու հատապտուղների հետ ու դառնում շատ համեղ ըմպելիք ինչպես երեխաների, այնպես էլ մեծահասակների համար:

Այն կարող եք ավելացնել նաև շոգեխաշվող մսի, ձկան ու կարտոֆիլի մեջ, դարձնելով վերջիններիս անչափ համեղ ու փափուկ:
Ստորև Ձեզ ենք ներկայացնում կեֆիրով պատրաստվող կերակուրների ու ըմպելիքների բաղադրատոմսերը:

Կարկանդակ ”Puffed Pancake”
Կարտոֆիլով կարկանդակներ
Շոկոլադե տորթ ընկուզային կրեմով
Բալով թխվածք
Բուգացա
Սպիտակաձավարով և կաթնաշոռով թխվածք
Տորթ ”Միշել”
Դդմիկով նախուտեստ
Ձկով պիրոգ
Աղցան կաղամբով և կակաչի սերմերի լցոնով
Քափքեյք ՛՛Red Velvet”
Պանրով և նրբերշիկով կարկանդակ
...56...