կեֆիր
թարգմանություն՝ на русском - кефир, in English - yogurt milk
Կեֆիրն ամբողջ աշխարհում լայն տարածում ունի, սակայն Հայաստանում վերջինիս փոխարինիչը՝ մածունը, առավել սիրված է: Կաթնամթերքների սիրահարներին խորհուրդ է տրվում նախաճաշին կեֆիր խմել: Վերջինս շատ օգտակար է օրգանիզմի ու առողջության համար: Այն լինում է 1.0 %, 2,5 % և 3.0 % յուղայնությամբ և հաճախ օգտագործվում է ամենատարբեր դիետաների ժամանակ: Կեֆիրը հիանալի համադրվում է մրգերի ու հատապտուղների հետ ու դառնում շատ համեղ ըմպելիք ինչպես երեխաների, այնպես էլ մեծահասակների համար:
Այն կարող եք ավելացնել նաև շոգեխաշվող մսի, ձկան ու կարտոֆիլի մեջ, դարձնելով վերջիններիս անչափ համեղ ու փափուկ:
Ստորև Ձեզ ենք ներկայացնում կեֆիրով պատրաստվող կերակուրների ու ըմպելիքների բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/red-velvet-7-420x400.jpg)
Տորթ “Red Velvet”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/shokolade-tort-pele-7-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ Պելե
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/cupcake-7-420x400.jpg)
Վարդագույն քափքեյք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/havy-kartofilov-10-420x400.jpg)
Հավ կարտոֆիլով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/balov-txvacq-11-420x400.jpg)
Բալով թխվածք