կիվի
թարգմանություն՝ на русском - киви, in English - kiwi
Կիվին Նոր Զելանդիայի հպարտությունն է համարվում: Այն մեծ քանակությամբ ջուր, ածխաջրեր, սպիտակուցներ ու օգտակար վիտամիններ է պարունակում: Օրական մի քանի կիվիի օգտագործումը բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը, կանխում սրտամկանային հիվանդությունների առաջացումը, իջեցնում է խոլեստերինն ու արյան ճնշումը:
Կիվին խոհարարության մեջ տարբեր կերպ է օգտագործվում: Հաճախ վերջինս օգտագործում են ջեմեր, ջնարակներ, ամենատարբեր դեսերտներ, թխվածքներ ու մրգային աղցաններ պատրաստելու համար: Հետաքրքիր համ ունեն կիվիից պատրաստված սոուսները, որոնք հրաշալի համադրվում են ձկնային ու մսային ուտեստների հետ:
Իսկ Դուք ծանո՞թ եք այս բաղադրատոմսերին:

Կիվիով ու ժելեով տորթ

Ելակով և կիվիով տորթ

Տորթ «Կիվի»

Սպիտակաձավարով պուդինգ մրգերով

Տորթ խտացրած կաթով

Ժելեով և թթվասերով տորթ առանց թխելու

Պաղպաղակ տորթ “Տիրամիսու”

Ոչ ալկոհոլային մոհիտո

Կիվիով կոկտեյլ

Մրգային ֆրեշ