կիվի
թարգմանություն՝ на русском - киви, in English - kiwi
Կիվին Նոր Զելանդիայի հպարտությունն է համարվում: Այն մեծ քանակությամբ ջուր, ածխաջրեր, սպիտակուցներ ու օգտակար վիտամիններ է պարունակում: Օրական մի քանի կիվիի օգտագործումը բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը, կանխում սրտամկանային հիվանդությունների առաջացումը, իջեցնում է խոլեստերինն ու արյան ճնշումը:
Կիվին խոհարարության մեջ տարբեր կերպ է օգտագործվում: Հաճախ վերջինս օգտագործում են ջեմեր, ջնարակներ, ամենատարբեր դեսերտներ, թխվածքներ ու մրգային աղցաններ պատրաստելու համար: Հետաքրքիր համ ունեն կիվիից պատրաստված սոուսները, որոնք հրաշալի համադրվում են ձկնային ու մսային ուտեստների հետ:
Իսկ Դուք ծանո՞թ եք այս բաղադրատոմսերին:
Կիվիով ու ժելեով տորթ
Ելակով և կիվիով տորթ
Տորթ «Կիվի»
Սպիտակաձավարով պուդինգ մրգերով
Տորթ խտացրած կաթով
Ժելեով և թթվասերով տորթ առանց թխելու
Պաղպաղակ տորթ “Տիրամիսու”
Ոչ ալկոհոլային մոհիտո
Կիվիով կոկտեյլ
Մրգային ֆրեշ