կոկոսի քերուկ
թարգմանություն՝ на русском - кокосовая стружка, in English - desiccated coconut
Կոկոսի քերուկը ստացվում է կոկոսի մշակումից, ինչի արդյունքում պահպանվում է կոկոսի բոլոր օգտակար հատկությունները: Այն պարունակում է վիտամիններ, միկրո և մակրո էլեմենտներ, որոնք էլ կարգավորում են արյան մեջ խոլեստերինի քանակը, ինչպես նաև օգնում է օրգանիզմին ազատվել տոքսիններից:
Առավել հաճախ խոհարարության մեջ կոկոսի քերուկն օգտագործվում է թխվածքներն ու դեսերտները զարդարելու համար: Այն ավելացնում են պաղպաղակի, ջնարակների ու կոնֆետների մեջ: Երբեմն կոկոսի քերուկն ավելացնում են նաև տաք ուտեստների մեջ, օրինակ ծովախեցգետիններն այն խրթխրթան ու համեղ է դարձնում:
Թխվածք «Զատիկի ձու»
Շոկոլադով ու կոկոսով կեքս
Տոնական թխվածք «Իսաննա»
Արագ տորթ կակաչի սերմով ու կոկոսի քերուկով
Կոկոսով թխվածք
Շոկոլադե կեքս համեղ կաթնաշոռային գնդիկներով
Պանրե գնդիկներ
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ կոկոսի միջուկով
Կիտրոնով թխվածք
Պահքային կոնֆետներ
Տորթ-սուֆլե
Կոկոսով ու ազնվամորիով տորթ