կոկոսի քերուկ
թարգմանություն՝ на русском - кокосовая стружка, in English - desiccated coconut
Կոկոսի քերուկը ստացվում է կոկոսի մշակումից, ինչի արդյունքում պահպանվում է կոկոսի բոլոր օգտակար հատկությունները: Այն պարունակում է վիտամիններ, միկրո և մակրո էլեմենտներ, որոնք էլ կարգավորում են արյան մեջ խոլեստերինի քանակը, ինչպես նաև օգնում է օրգանիզմին ազատվել տոքսիններից:
Առավել հաճախ խոհարարության մեջ կոկոսի քերուկն օգտագործվում է թխվածքներն ու դեսերտները զարդարելու համար: Այն ավելացնում են պաղպաղակի, ջնարակների ու կոնֆետների մեջ: Երբեմն կոկոսի քերուկն ավելացնում են նաև տաք ուտեստների մեջ, օրինակ ծովախեցգետիններն այն խրթխրթան ու համեղ է դարձնում:

Շոկոլադե մակարուններ

Կոկոսով ու բալով թխվածքաբլիթներ

Պիրոգ «Բասբուսա»

Թխվածքաբլիթով և կոկոսի քերուկով ռուլետ

Շոկոլադով և կակաչի սերմով տորթ

Շոկոլադով և ընկույզներով սալիկ

Թխվածք «Նանաիմո»

Շոկոլադե մագքեյք

Կոկոսի քերուկով թխվածք

Տորթ ”Շոկոլադե հրաբուխ”

Շոկոլադով և ընկույզով մյուսլի

Զատիկի բուլկի