կոկոսի քերուկ
թարգմանություն՝ на русском - кокосовая стружка, in English - desiccated coconut
Կոկոսի քերուկը ստացվում է կոկոսի մշակումից, ինչի արդյունքում պահպանվում է կոկոսի բոլոր օգտակար հատկությունները: Այն պարունակում է վիտամիններ, միկրո և մակրո էլեմենտներ, որոնք էլ կարգավորում են արյան մեջ խոլեստերինի քանակը, ինչպես նաև օգնում է օրգանիզմին ազատվել տոքսիններից:
Առավել հաճախ խոհարարության մեջ կոկոսի քերուկն օգտագործվում է թխվածքներն ու դեսերտները զարդարելու համար: Այն ավելացնում են պաղպաղակի, ջնարակների ու կոնֆետների մեջ: Երբեմն կոկոսի քերուկն ավելացնում են նաև տաք ուտեստների մեջ, օրինակ ծովախեցգետիններն այն խրթխրթան ու համեղ է դարձնում:
Շոկոլադե սենդվիչներ
Շոկոլադե տորթ-բեզե
Կաթնաշոռով չիզքեյք
Տորթ խտացրած կաթով
Բաունտի
Ֆրանսիական աղանդեր ”Բուշե” հապալասով
Թխվածք Բաունտի
Գերմանական պիրոգ ”Կուխեն”
Անանասով տարտ կոկոսի կրեմով
Շոկոլադե կարկանդակներ կոկոսային միջուկով
Պանրով ավստրիական տորթ ” Գաուդա ”
Բալով մուսս