կոկոսի քերուկ
թարգմանություն՝ на русском - кокосовая стружка, in English - desiccated coconut
Կոկոսի քերուկը ստացվում է կոկոսի մշակումից, ինչի արդյունքում պահպանվում է կոկոսի բոլոր օգտակար հատկությունները: Այն պարունակում է վիտամիններ, միկրո և մակրո էլեմենտներ, որոնք էլ կարգավորում են արյան մեջ խոլեստերինի քանակը, ինչպես նաև օգնում է օրգանիզմին ազատվել տոքսիններից:
Առավել հաճախ խոհարարության մեջ կոկոսի քերուկն օգտագործվում է թխվածքներն ու դեսերտները զարդարելու համար: Այն ավելացնում են պաղպաղակի, ջնարակների ու կոնֆետների մեջ: Երբեմն կոկոսի քերուկն ավելացնում են նաև տաք ուտեստների մեջ, օրինակ ծովախեցգետիններն այն խրթխրթան ու համեղ է դարձնում:
Տորթ Ռաֆաելլո
Բանանով կարկանդակներ
Կաթնաշոռով և բանանով օլադի
Թխվածքաբլիթով տորթ “Եղևնի”
Ամանորյա խորտիկ “Ձնեմարդ”
Տորթ Նուրբ Նապոլեոն
Կոկոսով ամանորյա տորթ
Գազարով ռաֆաելլո
Կոկոսով և ելակով աղանդեր
Կոնֆետներ “Ռաֆաելլո”
Կոնֆետ Բաունտի
Տորթ Բաունտի