կոճապղպեղ (имбирь)
թարգմանություն՝ на русском - имбирь, in English - ginger
Կոճապղպեղը շատ օգտակար ու լայն կիրառվող համեմունք է: Հայտնի են սև և սպիտակ տեսակները: Այն հրաշալի այրում է օրգանիզմի յուղերը, այդ պատճառով էլ մի շարք դիետաների հիմքն է հանդիսանում:
Կոճապղպեղն օգտագործում են թարմ, չորացրած և պահածոյացված վիճակում: Այն հրաշալի համադրվում է պանիրների, սնային, մսային ու ձկնային կերակուրների, մրգային մարինադների ու պահածոների հետ: Հատկապես համեղ են ստացվում սոուսներն ու ապուրները որոնք համեմված են կոճապղպեղով:
Ահա մի քանի բաղադրատոմսեր:
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ
Ամանորյա տնակ
Համեղ տոնածառ
Գազարով տորթ
Մաֆիններ տանձով ու կեֆիրով
Հնդկական թեյ կաթով ու կոճապղպեղով
Սալորաչրով կեքս
Հավով ու բանջարեղենով ուտեստ
Պահքային կոնֆետներ
Մսագնդիկներ ասիական ձևով
Թթվասերային կարկանդակ հավով ու կոճապղպեղով
Խոզի միսը սոյայի մարինադով