կոճապղպեղ (имбирь)
թարգմանություն՝ на русском - имбирь, in English - ginger
Կոճապղպեղը շատ օգտակար ու լայն կիրառվող համեմունք է: Հայտնի են սև և սպիտակ տեսակները: Այն հրաշալի այրում է օրգանիզմի յուղերը, այդ պատճառով էլ մի շարք դիետաների հիմքն է հանդիսանում:
Կոճապղպեղն օգտագործում են թարմ, չորացրած և պահածոյացված վիճակում: Այն հրաշալի համադրվում է պանիրների, սնային, մսային ու ձկնային կերակուրների, մրգային մարինադների ու պահածոների հետ: Հատկապես համեղ են ստացվում սոուսներն ու ապուրները որոնք համեմված են կոճապղպեղով:
Ահա մի քանի բաղադրատոմսեր:

Տավարի միսը մոնղոլական ձևով

Դդումով կարկանդակներ մսային միջուկով

Դդումով պիրոգ ”Pumpkin Pie”

Սոյայի սոուսով մարինացված բադ ջեռոցում

Կոմպոտ խնձորով և սառեցրած հապալասով

Խնձորով փախլավա

Գազարով տորթ

Հավը կիտրոնի և մեղրի մարինադով

Թխվածքաբլիթ “Ձվիկներ”

Շոկոլադե օրիգինալ կեքս

Բամզաշերտ խորտիկ

Նարինջով տորթ