հազարի թերթեր
թարգմանություն՝ на русском - листовой салат, in English - leaf salad
Հազարի թերթերը տարբերվում են միմյանցից իրենց համով, փափկությամբ և ծայրերի կառուցվածքով: Ամենատարածվածը Ռոմեն տեսակի հազարն է: Կանաչու այս տեսակն իր մեջ պարունակում է սպիտակուցներ, ճարպեր, ածխաջրեր, շաքար, ջուր, А, С, Е, К1 և B խմբի վիտամիններ ինչպես նաև երկաթ, կալիում, կալցիում և մագնեզիում: Այն առավել հաճախ օգտագործվում է թարմ վիճակում աղցանների, սնկային կերակուրների մեջ, ինչպես նաև զանազան ուտեստներ զարդարելու համար:
Ծանոթացեք այս անչափ համեղ բաղադրատոմսերին:
Բանջարեղենային աղցան ֆետա պանրով
Աղցան «Ամառային»
Լավաշով ռուլետ
Քլաբ-սենդվիչ
Բանջարեղենային աղցան
Հավի մսով տորտիլյա
Նարնջով և հավի մսով աղցան
Աղցան ”Կեսար շամպինիոնով”
Մսով և ընկույզով աղցան
Ձվով մկներ
Բանջարեղենային խորտիկ
Աղցան տավարի մսով և նռով