հազարի թերթեր
թարգմանություն՝ на русском - листовой салат, in English - leaf salad
Հազարի թերթերը տարբերվում են միմյանցից իրենց համով, փափկությամբ և ծայրերի կառուցվածքով: Ամենատարածվածը Ռոմեն տեսակի հազարն է: Կանաչու այս տեսակն իր մեջ պարունակում է սպիտակուցներ, ճարպեր, ածխաջրեր, շաքար, ջուր, А, С, Е, К1 և B խմբի վիտամիններ ինչպես նաև երկաթ, կալիում, կալցիում և մագնեզիում: Այն առավել հաճախ օգտագործվում է թարմ վիճակում աղցանների, սնկային կերակուրների մեջ, ինչպես նաև զանազան ուտեստներ զարդարելու համար:
Ծանոթացեք այս անչափ համեղ բաղադրատոմսերին:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/01/dzkov-axcan-5-420x400.jpg)
Ձկով աղցան
![axcan-kesar](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/03/axcan-kesar-4-420x400.jpg)
Աղցան Կեսար
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/02/lavash-roll-7-420x400.jpg)
” Լավաշ Ռոլլ”
![club-sandwich](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/02/club-sandwich-8-420x400.jpg)
Քլաբ սենդվիչ
![havi-papkamsov-axcan](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/02/havi-papkamsov-axcan-9-420x400.jpg)
Հավի փափկամսով և մանդարինով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/01/havi-msov-axcan-6-420x400.jpg)
Աղցան բեկոնով և հավի մսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/axcan-lconvac-nrbablitnerov-8-420x400.jpg)
Աղցան լցոնված նրբաբլիթներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/rulet-dzkov-panrov-12-420x400.jpg)
Ռուլետ ձկով հալած պանրով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/naxutest-hazari-terevnerov-panrayin-mijukov-12-420x400.jpg)
Նախուտեստ հազարի տերևներով և պանրային միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/sendvich-8-420x400.jpg)
Սենդվիչ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/cheesburger-5-420x400.jpg)
Չիզբուրգեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/axcan-havi-krcqamsov-chorahacov-7-420x400.jpg)
Աղցան հավի կրծքամսով և չորահացով