հազրեվարդ (розмарин)
թարգմանություն՝ на русском - розмарин, in English - rosemary
Հազրեվարդն լայն օգտագործվում է ինչպես եվրոպական, այնպես էլ ասիական խոհանոցում: Հաճախակի օգտագործումը նպաստում է ուղեղի աշխատանքի զարգացմանն ու հիշողության ամրապնդմանը: Այն դիետիկ սննդակարգի անբաժան մասնիկն է կազմում:
Հազրեվարդ կարող եք ավելացնել գրեթե բոլոր տաք ուտեստների մեջ: Այն յուրահատուկ համ ու բույր է հաղորդում սնակային, բանջարեղենային ու մսային կերակուրներին, ինչպես նաև պաստաներին ու կարկանդակներին: Վերջինս հրաշալի համադրվում է օղու, գրոգի, գարեջրի ու գինու հետ:
Պատրաստեք ու վայելեք այս համեղ ուտեստները:

Տավարի միս ` համեմունքներով

Լոլիկով բուլկիներ գրիլի վրա

Ռուլետ ոչխարի մսով

Լցոնված դդում

Կոճապղպեղով լիմոնադ

Հավի թևիկներ լոլիկի մարինադով

Հազրեվարդով թխվածքաբլիթ

Հավի բուդ գարեջրի մարինադով

Բուլկի Տոնածառ

Իսպանական տորտիլյա