համեմի սերմ
թարգմանություն՝ на русском - кориандр, in English - coriander
Համեմի սերմն ամենատարածված համեմունքներից է համարվում: Այն մարդկությանը շատ վաղուց է հայտնի. անգամ հին եգիպտական պապիրուսների վրա գտել են համեմի սերմի կարևորության մասին գրված գրություններ: Այն շատ օգտակար վիտամիննր է պարունակում, որոնք անհրաժեշտ են օրգանիզմի կարգավորված աշխատանքի համար:
Համեմի սերմ օգտագործում են լիկյորներն անուշաբույր դարձնելու մեջ: Համեմի աղացած սերմերը շատ շուտ կորցնում են իրենց համն ու բույրը, այդ իսկ պատճառով էլ խորհուրդ է տրվում օգտագործել ամբողջական սերմերը:
Նրանով համեմում են մսային ու ձկնային ուտեստները, ապուրները, պանիրներն ու ջեռեփուկները:
Այս բաղադրատոմսերը պատրաստվում են համեմի սերմով:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/havi-msov-italakn-apur-12-420x400.jpg)
Հավի մսով իտալական ապուր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/vochxari-bud-jerocum-6-420x400.jpg)
Ոչխարի բուդը ջեռոցում
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/basturma-5-420x400.jpg)
Բաստուրմա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/karmir-kaxambov-axcan-7-420x400.jpg)
Կարմիր կաղամբով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/msov-varungov-aghcan-10-420x400.jpg)
Մսով և վարունգով աղցան