համեմ

թարգմանություն՝ на русском - кинза, in English - cilantro

Խոհարարության մեջ օգտագործում են ինչպես թարմ համեմն, այնպես էլ դրա սերմերը:

Թարմ համեմը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար. այն կարգավորում է սրտանոթային համակարգի աշխատանքը: Վերջինս խորհուրդ է տրվում օգտագործել ախորժակը բարելավելու ու նյութափոխանակությունը կարգավորելու համար, քանի որ այն պարունակում է A, C, B1, B2, P վիտամիններ:

Համեմն օգտագործում են ապուրներին, աղցաններին, բանջարեղենային կերակուրներին, մսային ռագուներին ու ձկնային ուտեստներին անզուգական համ հաղորդելու համար: Այն հիմնականում ավելացնում են կերակուրների մեջ որպեսզի պահպանվեն դրանց համն ու հոտը: Սովորաբար այս կանաչին լավ համադրվում է սնկայի կերակուրների հետ:

Այս բաղադրատոմսերի պատրաստման համար օգտագործվել է համեմ:

Բլիթներ կանաչիով և կարտոֆիլով
Մսով բլինչիկներ ՝ ռուսական ձևով
Ապուր մսային գնդիկներով և կանաչիով
Ռուլետ ոչխարի մսով
Տնական մայոնեզ հնդկական ոճով
Խորոված – գրիլ հավի մսից
Խորոված-գրիլ խոզի մսից
Անանուխով սոուս մսի համար
Լուլա քյաբաբ տավարի մսից
Աղցան «Թբիլիսի»
Սացիվի հավի մսով
Հավը կիտրոնի և մեղրի մարինադով
...23