հավի բդիկ
թարգմանություն՝ на русском - куриная ножка, in English - chicken leg
Տարբեր երկրների ազգային խոհանոցում հավի բդիկն օգտագործվում է տարբեր կերպ ուտեստներ պատրաստելու համար: Այն թռչնամսի ամենայուղալի մասն է համարվում, այդ իսկ պատճառով էլ առանձնահատուկ համեղ է ստացվում հատկապես ջեռոցում եփված կամ խորոված բդիկը:
Սովորաբար, հավի բդիկը մատուցում են տարբեր կծու սոուսների հետ, որոնք էլ ավելի են ընդգծում վերջինիս համն ու յուրահատկությունը:
Այս համեղ բաղադրատոմսերն անպայման փորձել է պետք:
Հավով ու բանջարեղենով ուտեստ
Հավով ու պաստայով ուտեստ
Աղցան Տիֆֆանիից
Հավի բդիկներ՝ շերտավոր խմորի մեջ
Հավ ջեռոցում
Հավ՝ խաղողի սոուսով
Գրպանիկներ՝ հավի մսով ու սնկով
Պրոֆիտրոլներ` հավի կծու աղցանով
Նարնջով հավի բուդ
Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով
Հավի բդիկներ լցոնված սնկով
Շաուրմա