հավի բդիկ
թարգմանություն՝ на русском - куриная ножка, in English - chicken leg
Տարբեր երկրների ազգային խոհանոցում հավի բդիկն օգտագործվում է տարբեր կերպ ուտեստներ պատրաստելու համար: Այն թռչնամսի ամենայուղալի մասն է համարվում, այդ իսկ պատճառով էլ առանձնահատուկ համեղ է ստացվում հատկապես ջեռոցում եփված կամ խորոված բդիկը:
Սովորաբար, հավի բդիկը մատուցում են տարբեր կծու սոուսների հետ, որոնք էլ ավելի են ընդգծում վերջինիս համն ու յուրահատկությունը:
Այս համեղ բաղադրատոմսերն անպայման փորձել է պետք:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/havi-bdikner-meghri-marinadov-3-420x400.jpg)
Հավի բդիկներ մեղրի մարինադով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/havi-bdikner-arevelyan-dzevov-9-420x400.jpg)
Հավի բդիկներ արևելյան ձևով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/havy-banjareghennerov-7-420x400.jpg)
Հավ բանջարեղենով