հավի բուդ

թարգմանություն՝ на русском - куриные ножки, in English - chicken legs

Հավի միսը խոհարարության մեջ օգտագործվում է ինչպես ամբողջական, այնպես էլ մասնատած վիճակում: Լայն տարածում ունի հատկապես հավի բուդը, որի միսն  ամենայուղալին է համարվում:
Այն խաշում ու տապակում են, սակայն առաձնահատուկ համեղ է ջեռոցում պատրաստված բուդը: Սովորաբար, հավի բուդը մատուցում են տարբեր սոուսների հետ, որոնք էլ ավելի են ընդգծում վերջինիս համն ու յուրահատկությունը:
Ահա մի քանի համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:

profitroli-havi-kcu-axcanov
Պրոֆիտրոլի հավի կծու աղցանով
Տապակած կարկանդակներ հավի մսով և պանրով
Հավի բուդ՝ նարնջով և հազրեվարդով
Հավի մսով և սնկով ուտեստ
Ճապոնական ուտեստ ”Օյակոդոն”
Սամսա հավի մսով
Հավի բուդ գարեջրի մարինադով
Սացիվի հավի մսով
Հավը կիտրոնի և մեղրի մարինադով
Պապրիկաշ հավի մսով և սնկով
Տնական երշիկ հավի մսից
Հավի միսը շերտավոր խմորի մեջ
12