հավի բուդ
թարգմանություն՝ на русском - куриные ножки, in English - chicken legs
Հավի միսը խոհարարության մեջ օգտագործվում է ինչպես ամբողջական, այնպես էլ մասնատած վիճակում: Լայն տարածում ունի հատկապես հավի բուդը, որի միսն ամենայուղալին է համարվում:
Այն խաշում ու տապակում են, սակայն առաձնահատուկ համեղ է ջեռոցում պատրաստված բուդը: Սովորաբար, հավի բուդը մատուցում են տարբեր սոուսների հետ, որոնք էլ ավելի են ընդգծում վերջինիս համն ու յուրահատկությունը:
Ահա մի քանի համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/ananasov-axcan-13-420x400.jpg)
Անանասով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/axcan-karapner-8-420x400.jpg)
Աղցան ”Կարապներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/lconvac-taqdegh-8-420x400.jpg)
Լցոնված տաքդեղ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/havy-kartofilov-10-420x400.jpg)
Հավ կարտոֆիլով