հավի բուդ
թարգմանություն՝ на русском - куриные ножки, in English - chicken legs
Հավի միսը խոհարարության մեջ օգտագործվում է ինչպես ամբողջական, այնպես էլ մասնատած վիճակում: Լայն տարածում ունի հատկապես հավի բուդը, որի միսն ամենայուղալին է համարվում:
Այն խաշում ու տապակում են, սակայն առաձնահատուկ համեղ է ջեռոցում պատրաստված բուդը: Սովորաբար, հավի բուդը մատուցում են տարբեր սոուսների հետ, որոնք էլ ավելի են ընդգծում վերջինիս համն ու յուրահատկությունը:
Ահա մի քանի համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման փորձել է պետք:
Անանասով աղցան
Աղցան ”Կարապներ”
Լցոնված տաքդեղ
Հավ կարտոֆիլով