հավի թոք
թարգմանություն՝ на русском - куриная печень, in English - chicken liver
Թարմ հավի թոքն ունենում է կարմրաշագանակագույն գունավորում, հարթ ու փայլուն մակերես: В9 վիտամինի շնորհիվ, այն կարգավորում է իմունային ու արյունատար համակարգերի աշխատանքը, իսկ վիտամին A-ն անփոխարինելի է մաշկի ու աչքերի համար: Վերջինս հարուստ է նաև ճարպերով, ածխաջրերով ու սպիտակուցներով:
Հավի խաշած թոքն օգտագործում են պաշտետներ, ռուլետներ, կարկանդակներ ու ալադանիներ պատրաստելու համար: Այն նաև տապակում ու խորովում են: Հիշեք, որ հավի թոքը մատուցում են սոուսների, հատիկավորներին, սնկի ու կարտոֆիլի հետ:
Ստորև ներկայացնում ենք անչափ համեղ բաղադրատոմսեր:

Ձվով տարտալետկա

Օլադի սև թոքով

Աղցան սև թոքով

Մսով թեղին բեկոնով և պիստակով

Հավի թոքը լոբով

Հավի թոքով աղցան

Հացուտիկ հավի թոքով և չերրի լոլիկով

Հավի թոքով լցոնված տարտալետկա

Հավի թոքով և պանրով պաշտետ