հավի թոք
թարգմանություն՝ на русском - куриная печень, in English - chicken liver
Թարմ հավի թոքն ունենում է կարմրաշագանակագույն գունավորում, հարթ ու փայլուն մակերես: В9 վիտամինի շնորհիվ, այն կարգավորում է իմունային ու արյունատար համակարգերի աշխատանքը, իսկ վիտամին A-ն անփոխարինելի է մաշկի ու աչքերի համար: Վերջինս հարուստ է նաև ճարպերով, ածխաջրերով ու սպիտակուցներով:
Հավի խաշած թոքն օգտագործում են պաշտետներ, ռուլետներ, կարկանդակներ ու ալադանիներ պատրաստելու համար: Այն նաև տապակում ու խորովում են: Հիշեք, որ հավի թոքը մատուցում են սոուսների, հատիկավորներին, սնկի ու կարտոֆիլի հետ:
Ստորև ներկայացնում ենք անչափ համեղ բաղադրատոմսեր:
Ձվով տարտալետկա
Օլադի սև թոքով
Աղցան սև թոքով
Մսով թեղին բեկոնով և պիստակով
Հավի թոքը լոբով
Հավի թոքով աղցան
Հացուտիկ հավի թոքով և չերրի լոլիկով
Հավի թոքով լցոնված տարտալետկա
Հավի թոքով և պանրով պաշտետ