հաց սպիտակ
թարգմանություն՝ на русском - белый хлеб, in English - White bread
Ապիտակ հացը ստանում են եգիպտացորենի այլուրից ու ջրից պատրաստված խմորից: Հաճախ նրա մեջ ավելացնում են աղ, փխրեցուցիչ ու խմորիչ: Յուրաքանչյուր երկրի ազգային խոհանոցում հացն ունի իր ուրույն տեղն ու նշանակությունը, որի հետ մատուցում են ամենատարբեր ուտեստներ. ապուրներ, տաք մասային ու բանջարեղենային կերակուրներ, աղցաններ և այլն:
Քանի որ այն պատրաստվում է խմորից, խորհուրդ չի տրվում օգտագործել դիետաների ժամանակ: Սպիտակ հացը թխում են նաև տան պայմաններում, որի բաղադրատոմսերին կարող եք ծանոթանալ ստորև:
Բրոկոլիով ապուր
Բեկոնով ու ձվով բուլկիներ
Դդմիկով ու մսով նավակներ
Հավով գալանտին
Մսով ու սնկով բոքոն
Տեֆտելիներ ջեռոցում
Հավի կոտլետներ՝ հալած պանրով
Կոտլետ շերտավոր խմորի մեջ
Կարմիր կաղամբով և չորահացով աղցան
Տաք բուտերբրոդ – ձողիկներ
Ուտեստ ”Մսով բույն”
Մսով նավակներ