հաց սև
թարգմանություն՝ на русском - черный хлеб, in English - black bread
Մեր օրերում սև հացը լայն տարածում ունի: Այն համարվում է դիետիկ հաց, այդ իսկ պատճառով էլ մարսողական և ճարպակալման խնդիրներ ունեցող մարդկանց հաճախ խորհուրդ են տալիս սպիտակ հացը փոխարինել սևով: Սովորաբար սև հացի խմորը փոքր-ինչ թթու համ ունի, ինչը վերջինիս առավել համեղ է դարձնում: Այն պարունակում է 40-45% ածխաջուր և խորհուրդ է տրվում օգտագործել այն մարդկանց, ովքեր ունեն օրգանիզմի բարձր թթվայնություն:
Խոհարարության մեջ սև հացը լայն կիրառություն ունի, ահա Ձեզ ենք ներկայացնում այս համեղ բաղադրատոմսերը:

Կանապե ”Զատիկ”

Սենդվիչ

Ամանորյա կանապե (6 տարբերակ)

Ռուլետ ձկով հալած պանրով

Լոբով և սնկով ապուր հացի մեջ

Աղցան «Ամանորյա մոմեր»

Պանրային խորտիկ-տորթ

Անանասով աղցան

Կանապե ”Հավայան”

Ձկան ֆիլեով խորտիկ-տորթ

Շվեդական բուտերբրոդ-տորթ