հիլ(кардамон)
թարգմանություն՝ на русском - кардамон, in English - cardamom
Հնդկական հայտնի համեմունքն ունի նուրբ համ և բուժական հատկություններ: Հիլը պայքարում է օրգանիզմի ծերացման դեմ, հալեցնում է ավելորդ ճարպերն ու կարգավորում նյութափոխանակությունը: Այն վաճառում են հատիկների և փոշու տեսքով՝ համեմունքների մասնագիտացված խանութներում:
Հիլը հրաշալի համադրվում է դարչինի, մեխակի, սև պղպեղի, զիրայի հետ: Սովորաբար, համեմունքը ուտեստների մեջ են ավելացնում հենց սկզբից, որպեսզի այն փոխանցի իր համն ու բույրը:
Ստորև ներկայացնում ենք բաղադրատոմսեր, որտեղ հիլ է օգտագործվում:
Ամանորյա տնակ
Սիսեռով հումուս
Թզի ջեմ
Հնդկական թեյ կաթով ու կոճապղպեղով
Հիլով թխվածքաբլիթներ
Վուսթերյան սոուս
Զատիկի պիրոգ
Կակաչի սերմով և բալով պիրոգ
Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»
Հնդկական քաղցրավենիք ”Լադու”
Ղադեիֆ
Դդումով ամերիկյան պիրոգ