հիլ(кардамон)
թարգմանություն՝ на русском - кардамон, in English - cardamom
Հնդկական հայտնի համեմունքն ունի նուրբ համ և բուժական հատկություններ: Հիլը պայքարում է օրգանիզմի ծերացման դեմ, հալեցնում է ավելորդ ճարպերն ու կարգավորում նյութափոխանակությունը: Այն վաճառում են հատիկների և փոշու տեսքով՝ համեմունքների մասնագիտացված խանութներում:
Հիլը հրաշալի համադրվում է դարչինի, մեխակի, սև պղպեղի, զիրայի հետ: Սովորաբար, համեմունքը ուտեստների մեջ են ավելացնում հենց սկզբից, որպեսզի այն փոխանցի իր համն ու բույրը:
Ստորև ներկայացնում ենք բաղադրատոմսեր, որտեղ հիլ է օգտագործվում:

Ռուլետ կակաչի սերմով և հալվայով

Փախլավա ընկույզով և չրերով

Քաղցրաբլիթներ

Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”

Չրերով և դարչինով ռուլետ

Շոկոլադե օրիգինալ կեքս

Եփած երշիկ բաժակի մեջ

Թխվածք ”Տնակ”