հնդկահավ

թարգմանություն՝ на русском - индейка, in English - turkey

Հնդկահավի գլխավոր առավելությունը ցածր յուղայնությունն ու միաժամանակ առողջաջարությունն է: Ի տարբերություն տավարի, խոզի և հավի մսի, հնդկահավի միսը գրեթե խոլեստերին չի պարունակում: Աչքի է ընկնում А, Е, В12, В2, В6, РР վիտամինների, երկաթի, ֆոսֆորի, յոդի առատությամբ:

Հնդկահավի միսը կարող ենք խաշել, շոգեխաշել, տապակել, եփել ջեռոցում և գրիլի մեջ: Վերջինս հրաշալի համադրվում է հատիկավորների, մակարոնեղենի, սոուսների, բանջարեղենի հետ: Դե իսկ խորհուրդ է տրվում այն մատուցելիս վայելել սպիտակ գինով:
Հնդկահավը համարվում է կաթոլիկ Սուրբ Ծննդյան սեղանի կարևորագույն մասը. այն պատրաստում են ջեռոցում՝ լցոնված ամենատարբեր միջուկներով:

Այս յուրահատուկ բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

Տեֆտելիներ-1
Տեֆտելիներ ջեռոցում
Պիրոգ «Խխունջ» հնդկահավի մսով
Հնդկահավի ռուլետ
Թեղին հնդկահավի մսով և պիստակով
Հնդկահավի փափկամիս համեմունքներով
Գազարով տակոս
Մսով և ձվով ուտեստ
Ամանորյա հնդկահավ
Հնդկահավի միսը շերտավոր խմորի մեջ