ձիթապտուղ կանաչ
թարգմանություն՝ на русском - зеленые оливки, in English - green olives
Ի տարբերություն սևի, կանաչ ձիթապտուղն ավելի շուտ են հավաքում, այդ իսկ պատճառով էլ այն չի հասցնում սևանալ: Այն մատուցում են մսային, թռչնային, ձկնային կերակուրների հետ, ինչպես նաև ավելացնում պիցցաների, աղցանների և խճողակների մեջ: Հայտնի են Cerignola, Sicilian, Picholine, Manzanilla և Napfilion տեսակները:
Կանաչ ձիթապտուղն ամրացնում է ոսկորները, ատամներն ու մկանային համակարգ, օգնում է ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից, ինչպես նաև նվազեցնում է արյան մեջ խոլոսետերինի քանակը:
Այստեղ կարող եք գտնել օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր:
Աղցան «Կապրեզե»
Իսպանական աղցան շամպինիոնով
Տավարի լեզու երեք սոուսով
Շերտավոր խմորով պիցցա
Հավի մսով աղցան բրազիլական ձևով
Կարտոֆիլով աղցան իսպանական ձևով
Ռուլետ ձկով հալած պանրով
Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”
Խորտիկ “Al dente”
Պանրով նախուտեստ չիպսերի մեջ
Բանջարեղենային թեթև աղցան