ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Պահքային կարկանդակներ կաղամբով

Տորթ «Պանչո»

Ամանորյա գլազուրապատ թխվածքաբլիթներ

Աղցան «Ամանորյա կոներ»

Ջեմով թխվածքաբլիթներ

Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ

Ամանորյա տնակ

Էգգ-նոգ՝ ամանորյա ըմպելիք

Ամանորյա աղցան

Շոկոլադե աղանդեր «Ամանորյա գերան»

Ամանորյա նախուտեստ

Թխվածք «Փարիզ-Բրեստ»