ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Շոկոլադե էկլերներ
Շոկոլադե տորթ
Բանանով կարկանդակ սերուցքային շերտով
Խնձորով ու կեֆիրով օլադիներ
Սրճային տորթ
Դասական կեքս չամիչով
Հունգարական կարկանդակ «Ժերբո»
Սալորաչրով կեքս
Կաթնաշոռային քաղցրաբլիթներ
Տանձով կարկանդակ սերուցքային կրեմով
Թթվասերային կրեմով բուլկիներ
Ղադեիֆի խմոր տան պայմաններում