ձու

թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg

Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Երկշերտ չիզքեյք
Բրաունի կաթնաշոռով
Տորթ “Milky”
Դեղձով ժելե
Թխվածք խտացրած կաթով
Շոկոլադե կարկանդակ
Կաթնաշոռով և դեղձով բուլկի
Անանասով տորթ
Քունջութով թխվածքաբլիթ
Կարտոֆիլ “Դոֆինե”
Խնձորով տարտ
Տորթ “Թռչնի կաթ”
...10...100101...