ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Երկշերտ չիզքեյք

Բրաունի կաթնաշոռով

Տորթ “Milky”

Դեղձով ժելե

Թխվածք խտացրած կաթով

Շոկոլադե կարկանդակ

Կաթնաշոռով և դեղձով բուլկի

Անանասով տորթ

Քունջութով թխվածքաբլիթ

Կարտոֆիլ “Դոֆինե”

Խնձորով տարտ

Տորթ “Թռչնի կաթ”