ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/lavashov-rulet-covaxecgetni-zoxiknerov-101-420x400.jpg)
Լավաշով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/tort-praga-12-420x400.jpg)
Տորթ Պրահա (Prague)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/bulki-varder-5-420x400.jpg)
Բուլկի “Վարդեր”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/mini-ruletner-8-420x400.jpg)
Շոկոլադե մինի ռուլետներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/txvacqablit-napastak-8-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ Նապաստակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/elakov-axander-10-420x400.jpg)
Ելակով աղանդեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/karkandak-psak-8-420x400.jpg)
Կարկանդակ պսակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/pizza-naxachash-7-420x400.jpg)
Պիցցա «Նախաճաշ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/kanachiov-karkandak-9-420x400.jpg)
Կանաչիով կարկանդակ “Աֆարար”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/mrjnabuyn-11-420x400.jpg)
Թխվածք «Մրջնաբույն»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/kremov-bulki-6-420x400.jpg)
Կրեմով բուլկի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/salorov-qlafuti-9-420x400.jpg)
Սալորով քլաֆութի