ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
![բուլկի-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/բուլկի-1.jpg)
Հյուսած բուլկիներ քունջութով
![Ոսկե-բանալի-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/Ոսկե-բանալի-1.jpg)
Տորթ «Ոսկե բանալի»
![տնական-մայոնեզ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/տնական-մայոնեզ-1.jpg)
Տնական մայոնեզ մանանեխով
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/կարկանդակ-1.jpg)
Հավի մսով բաց կարկանդակներ
![Տորթ-Սնիկերս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/Տորթ-Սնիկերս-1.jpg)
Տորթ «Սնիկերս»
![Կաթնաշոռային-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/Կաթնաշոռային-կարկանդակ-1.jpg)
Կաթնաշոռային կարկանդակ «Ընձուղտ»
![բրաունի-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/բրաունի-1.jpg)
Բրաունի բալով, ընկույզով ու կաթնաշոռով
![Նորվեգական-թխվածքաբլիթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/Նորվեգական-թխվածքաբլիթ-1.jpg)
Նորվեգական թխվածքաբլիթ
![կաթնահունց-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կաթնահունց-1.jpg)
Հայկական կաթնահունց
![թթվասերային-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/թթվասերային-կարկանդակ-1.jpg)
Թթվասերային կարկանդակ խնձորով ու դարչինով
![խոզապուխտով-աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/խոզապուխտով-աղցան-1.jpg)
Խոզապուխտով ու սնկով շերտավոր աղցան
![մերենգայով-կուլիչ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/մերենգայով-կուլիչ-1.jpg)
Կաթնաշոռային կուլիչ իտալական մերենգայով