ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
![տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/տորթ-1.jpg)
Տորթ «Գիշեր-ցերեկ»
![կաթնահունց-խմոր-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կաթնահունց-խմոր-1.jpg)
Խմորիչով կաթնահունց խմոր
![աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/աղցան-1.jpg)
Աղցան «Մարտի 8»
![մաֆին-1 - Copy](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/մաֆին-1-Copy.jpg)
Նարնջի կեղևով մաֆիններ
![թխվածքաբլիթներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/թխվածքաբլիթներ-1.jpg)
Կաղամբով թխվածքաբլիթ
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կարկանդակ-1-1.jpg)
Կարկանդակ «Խխունջ» պանրով ու խոզապուխտով
![Խնձորով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/Խնձորով-ռուլետ-1.jpg)
Խնձորով ռուլետ
![կրեմ-գլյասե-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կրեմ-գլյասե-1.jpg)
Կրեմ «Գլյասե»
![սնիկերս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/սնիկերս-1.jpg)
Տորթ «Սնիկերս» բեզեով
![կոտլետներ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կոտլետներ.jpg)
Գազարով ու բրնձով կոտլետներ
![կարամելային-կրեմ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կարամելային-կրեմ-1-1.jpg)
Կարամելային կրեմ տորթերի համար
![ճապոնական-չիզքեյք-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/ճապոնական-չիզքեյք-1.jpg)
Ճապոնական չիզքեյք