ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Կիտրոնով ու կակաչի սերմերով կեքս
Օլադիներ կանաչ ոլոռով
Աղցան «Նեպտուն»
Տորթ «Ելակով պայթյուն»
Պանրով ու լավաշով փոքրիկ ռուլետներ
Խնձորով կարկանդակ
Տորթ Շոկոլադե Պլոմբիր
Աղցան տավարի լյարդով
«Աչմա»․ վրացական ուտեստ
Հայկական քյուֆթա
Կաթնաշոռային պանրիկներ
Թթվասերային կարկանդակ հավով ու կոճապղպեղով