ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
![Կիտրոնով-ու-կակաչով-կեքս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/Կիտրոնով-ու-կակաչով-կեքս-1.jpg)
Կիտրոնով ու կակաչի սերմերով կեքս
![օլադի-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/օլադի-1.jpg)
Օլադիներ կանաչ ոլոռով
![աղցան-Նեպտուն-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/աղցան-Նեպտուն-1.jpg)
Աղցան «Նեպտուն»
![Ելակով-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/Ելակով-տորթ-1.jpg)
Տորթ «Ելակով պայթյուն»
![ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/ռուլետ-1.jpg)
Պանրով ու լավաշով փոքրիկ ռուլետներ
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/կարկանդակ-1-4.jpg)
Խնձորով կարկանդակ
![շոկոլադե-պլոմբիր-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/շոկոլադե-պլոմբիր-1.jpg)
Տորթ Շոկոլադե Պլոմբիր
![աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/աղցան-1.jpg)
Աղցան տավարի լյարդով
![աչմա-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/աչմա-1.jpg)
«Աչմա»․ վրացական ուտեստ
![հայկական-քյուֆթա-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/հայկական-քյուֆթա-1.jpg)
Հայկական քյուֆթա
![Պանրիկներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/Պանրիկներ-1.jpg)
Կաթնաշոռային պանրիկներ
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/կարկանդակ-1-3.jpg)
Թթվասերային կարկանդակ հավով ու կոճապղպեղով