ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Ֆրանսիական կրեմ
Սրտաձև ձվածեղ
Խոզապուխտով ու հավի մսով կարկանդակ
Տորթ «Երանություն»
Հավով գալանտին
Տորթ «Շախմատ»
Գետնանուշով հալվող թխվածքաբլիթներ
Նարնջով «Մադլեն»
Տորթ «Շիկահեր»
Հիլով թխվածքաբլիթներ
Բուլկի բուրգերի համար
Խնձորով շոռակարկանդակ