ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Տոնական խորտիկ «Դեզ»
Ամանորյա թխվածք
Աղցան «Կրիա»
Նարնջով և ընկույզով բրաունի
Կարտոֆիլ «Դքսուհի»
Ամանորյա տորթ «Ձյունիկ»
Արքայախնձորով թխվածքաբլիթներ
Եգիպտացորենով ու սնկով աղցան
Աղցան «Արքայազն»
Անգլիական պիրոգ
Նարինջով մաֆիններ
Վաֆլե ձողիկներ