ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Ծովախեցգետնով շերտավոր աղցան
Մսով ու պանրով պիրոգ
Հավով օլադիներ
Բոնետ
Մեղրով թխվածքաբլիթներ
Մեղրով եփովի տորթ
Թխվածքաբլիթ «Ակնթարթ»
Թխվածքաբլիթ «Ժապավեն»
Կիտրոնով ու չամիչով պիրոգ
Ընկույզով պիրոգ
Արքայական բուլկիներ
Շոկոլադե թխվածքաբլիթներ