ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Վիեննական շտրուդել
Շոկոլադե կեքս
Տորթ «Ներշնչանք»
Պանրով ու խոզապուխտով պիրոգ
Նրբերշիկ՝ շերտավոր խմորի մեջ
Դոֆինե կարտոֆիլ ջեռոցում
Չինական թխվածքաբլիթներ՝ գուշակությամբ
Վարսակով թխվածքաբլիթներ
Արագ ռուլետ
Սպագետտի կարբոնարա
Խնձորով «խուճուճ» պիրոգ
Քլաբ-սենդվիչ