ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Պրոֆիտրոլներ` հավի կծու աղցանով
Արագ պիցցա թավայի մեջ
Մսային բաց պիրոգ
Փանքեյք՝ ամերիկյան բլիթներ
Հաղարջով պիրոգ
Կինդեր Պինգվի
Արագ Աղցան Միմոզա
Կաթնաշոռով պիրոգ
Կեֆիրով ապուր
Տորթ «Կրակե հովազ»
Տորթ “Կանացի քմահաճույք”
Բուլկի-պարուրակներ