ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Կարտոֆիլով բլիթ
Տորթ ”Իրիս”
Մարմելադով եղջյուրներ
Կարմիր կաղամբով աղցան
Կոտլետ շերտավոր խմորի մեջ
Բանանով և շոկոլադով բուլկի
Սրճային և վանիլային թխվածք
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի
Խոզապուխտով և պանրով կոտլետ
Բարակ բիսկվիթ եզրերի հարթեցման համար
Ֆիլիպինյան հաց Պանդեսալ
Շոկոլադե բիսկվիթ