ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Մարմարյա թխվածքաբլիթ

Թեթև խմորով յուրահատուկ սնկեր

Նրբերշիկով և կարտոֆիլով կարկանդակ

Կարտոֆիլով և պանրով օլադի

Երկգույն կրուասան

Շոռակարկանդակ

Շոկոլադե տորթ պաղպաղակ

Տաք բուտերբրոդ – ձողիկներ

Բանանով և շոկոլադով մաֆիններ

Խտացրած կաթով և բանանով ռուլետ

Վանիլային չիզքեյք

Աղցան ”Կեսար շամպինիոնով”