ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Շոկոլադով ու կոկոսով կեքս
Բանանով պիրոգ
Ամանորյա աղցան «Եղևնի»
Չիզքեյք «Նյու Յորք»
Դարչինով բուլկիներ
Տոնածառի համեղ գնդիկներ
Աղցան «Խոզուկ»
Համեղ տոնածառ
Մսով ռուլետ շերտավոր խմորի մեջ
Տոնական թխվածք «Իսաննա»
Կորժիկ
Ռուլետաձև թխվածքաբլիթներ