ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:

Սալորաչրով շոկոլադե տորթ

Շերտավոր խմորով խխունջներ

Սրճային կեքս

Շամպինիոնով կոտլետ

Խնձորով պիրոգ յոգուրտային կրեմով

Թխվածք «Նանաիմո»

Շոկոլադով և բանանով բիսկվիթ

Շոկոլադե տորթ առանց ալյուրի

Դիետիկ պիցցա առանց խմորի

Նարնջով պաղպաղակ

Շոկոլադե օլադի

Բանանով տորթ