ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Ուտեստ ”Մսով բույն”
Թխվածքաբլիթ «Սարպանտին»
Տորթ «Զահեր»
Թխվածքաբլիթներով տորթ
Կարտոֆիլ ֆրանսիական ձևով
Տորթ ”Շոկոլադե նրբություն”
Խոզապուխտով և չիպսով աղցան
Թխվածքաբլիթ «Օրեո»
Շտրեյզելով տորթ
Կարտոֆիլով գնդիկներ
Շոկոլադով և խնձորով տորթ
Պանրով կարկանդակ